Pomimo na pierwszy rzut oka dużej liczby składników jest to proste biszkoptowe ciasto z marchewkową masą. Do jej produkcji można użyć soku przecierowego o ulubionym smaku :) Do tego śmietanka z galaretką tworząca lekką piankę. Powoduje to, że ciasto trzeba dość szybko zjeść, ale z tym zazwyczaj nie ma problemu :) Dla tych co boją się przekrawania ciast - można upiec dwa osobne cienkie biszkopty z 3 jajek każdy. Blaszka: 30x30 6 jajek 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 900-1000 ml... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...