Powód - w domu były buraki. Wiedziałam o tym cieście od autorki bloga Połakom się , nawet je jadłam. Dokonałam lekkich modyfikacji i wyszło nietrudne, wilgotne i smaczne ciasto. Z podanych ilości wychodzi blaszka 10x30cm. Oryginalny przepis dostępny jest [tutaj] . 1 szklanka przetartych buraków (4-5 buraków) 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 1 szklanka mąki pszennej 4 łyżki kakao 1 łyżeczka sody Buraki ugotować około godzinę. Odcedzić, obrać i przetrzeć np. w blenderze. Odstawić na ... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...