Chleb z orzechami

Chleb z orzechami

Chleb z orzechami

Chleb na zakwasie żytnim z mieszanką orzechów i rodzynek. Słodki w smaku, ale dobrze smakuje z wszystkimi dodatkami. Oryginalny przepis pochodzi stąd , przepis na formę keksówkę 10x30. Duża szklanka to 400 ml, czyli 190 gram mąki żytniej i 170 gram mąki pszennej 1 1/2 dużej szklanki mąki pszennej typ 450 1 duża szklanka mąki żytniej typ 2000 200 gram mieszanki orzechów i rodzynek 1/2 łyżki soli 100 gram zakwasu pszennego 1 duża szklanka wody Mąki wymieszać z solą i mieszanką. Dodać wodę i zakwas. Mieszać do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwony Gupik

Autor

czerwonygupik

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, orzechy, ciasto, chleb na zakwasie, bułki, bułka pszenna, chleb razowy, ciasta z masa, bez pieczenia, chleb mieszany, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z orzechami

Inne przepisy z Czerwony Gupik

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.