Twarogowe muffiny z jabłkiem, migdałami i rodzynkami

Twarogowe muffiny z jabłkiem, migdałami i rodzynkami

Twarogowe muffiny z jabłkiem, migdałami i rodzynkami

Muffinki upiekłam jeszcze wiosną, podałam na urodziny syna. Smakowały najbardziej młodemu pokoleniu. Dzisiaj podaję przepis. Twarogowe babeczki to moje ulubione, bo są wilgotne i miękkie. Polecam! Składniki na 12 muffinek: 2 jajka 100 ml roztopionego masła 100 ml mleka 220 g sera Capri (serek typu włoskiego, sprzedawany w okrągłych opakowaniach, mało kwaśny) lub sera ricotta 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru z wanilią (najlepiej domowego) 2 jabłka 1... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.