Surówka z młodej kapusty z papryką, kukurydzą i korniszonami

Surówka z młodej kapusty z papryką, kukurydzą i korniszonami

Surówka z młodej kapusty z papryką, kukurydzą i korniszonami

Kiedy w sklepach pojawia się młoda kapusta, od razu kupuję główkę, bo wiem, że przygotowana na jej bazie surówka o tej porze roku smakuje najlepiej. Wszyscy lubimy, nie ma marudzenia. Dzisiaj w kolejnej odsłonie z winegretem. Składniki: 1/2 główki niewielkiej młodej kapusty lub ćwiartka dużej 3-4 łyżki kukurydzy z puszki, odcedzonej pół pomarańczowej papryki (lub w innym kolorze) posiekany szczypiorek (pół pęczka) 2 korniszony lub ogórki kiszone Sos: 1/2 szklanki zimnej wody 4 łyżki białego octu winnego lub ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.