Pieczona szynka z marynaty
Pieczona szynka z marynaty
Na święta przygotowuję własną szynkę, karkówkę, boczek lub schab. I mam na mięso dwa patent. Pierwszy - smaruję mięso solą peklową i zostawiał w lodówce na minimum 24 godziny, następnie płuczę i wkładam do zimnej wody z przyprawami i gotuję dwa razy po kilkadziesiąt minut w odstępie 24-godzinnym. Drugi sposób, który dzisiaj zaprezentuję jest równie prosty, ale mięso ma nieco szlachetniejszy smak, bo w marynacie spędza 5-6 dni. Składniki: 1,2 kg szynki surowej wieprzowej Marynata: kilka kuleczek ziela angiels... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit
Autor
Patrycja
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
marynaty, szynka, pieczenie, pieczeń z szynki, pieczona szynka, mięso, susz, czosnek, grzyby, przepisy na święta, mielone, pietruszka, proste i szybkie przepisy, słodkie, papryka, sosy, schab, boczek, obiad, karkówka, mięso na obiad, wieprzowina, wołowina, mięsa pieczone, boczek w marynacie, pieczony boczek, pieczeń z mielonego, szynka gotowana, mięso mielone, pieczeń z mięsa mielonego
Inne przepisy z Czerwień i błękit
Dodaj komentarz