Pieczona szynka z marynaty

Pieczona szynka z marynaty

Pieczona szynka z marynaty

Na święta przygotowuję własną szynkę, karkówkę, boczek lub schab. I mam na mięso dwa patent. Pierwszy - smaruję  mięso solą peklową i zostawiał w lodówce na minimum 24 godziny, następnie płuczę i wkładam do zimnej wody z przyprawami i gotuję dwa razy po kilkadziesiąt minut w odstępie 24-godzinnym. Drugi sposób, który dzisiaj zaprezentuję jest równie prosty, ale mięso ma nieco szlachetniejszy smak, bo w marynacie spędza 5-6 dni. Składniki: 1,2 kg szynki surowej wieprzowej Marynata: kilka kuleczek ziela angiels... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Autor

Patrycja

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

marynaty, szynka, pieczenie, pieczeń z szynki, pieczona szynka, mięso, susz, czosnek, grzyby, przepisy na święta, mielone, pietruszka, proste i szybkie przepisy, słodkie, papryka, sosy, schab, boczek, obiad, karkówka, mięso na obiad, wieprzowina, wołowina, mięsa pieczone, boczek w marynacie, pieczony boczek, pieczeń z mielonego, szynka gotowana, mięso mielone, pieczeń z mięsa mielonego

Inne przepisy z Czerwień i błękit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.