Pesto pietruszkowo-cytrynowe
Pesto pietruszkowo-cytrynowe
Kiedy patrzę na sklepowe półki, widzę wygórowane ceny pesto. A przecież koszt wykonanego w domu jest dużo mniejszy. Do zielonego pesto można zużyć różne składniki, jak: bazylię, rukolę, roszponkę, awokado . Dzisiaj chcę Wam zaproponować pesto z pietruszki z aromatem czosnku i cytryny. Można je wykorzystać jako dodatek do wielu dań, nie tylko do makaronów. Ja użyłam go jako sosu do sałatki i posmarowałam nim focaccię przed pieczeniem. Pesto będzie również doskonałym dodatkiem do past kanapkowych ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit
Autor
Patrycja
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pesto, orzechy, cytryna, pasta, pasty, sok, pasta kanapkowa, dynia, słonecznik, rukola, roszponka, makarony, sosy, makaron, zupa, awokado, sałatka, sałatki, pestki dyni i słonecznika, orzechy włoskie, dania z makaronem, sos do makaronu, salatka z makaronem, makaron z pesto, dynia pieczona, awokado sałatka, sałatka z roszponką, sałatka włoska, sałatka z rukolą, sałatka pestki dyni i słonecznika
Inne przepisy z Czerwień i błękit
Dodaj komentarz