Pasztet z bakłażana i pieczarek

Pasztet z bakłażana i pieczarek

Pasztet z bakłażana i pieczarek

Zastanawiałam się z czego można jeszcze przygotować bezmięsny pasztet. I wpadłam na ten pomysł. Pasztet wyszedł pikantny, choć dobrze jeść go z dodatkiem musztardy czy obłożony paseczkami papryki. Jest to jednak miła odmiana od wędlin i pasztetów mięsnych. Składniki: 2 niewielkie bakłażany 500 g pieczarek 1 cebula 5 jajek 3/4 szklanki kaszy manny 1/2 pęczka natki pietruszki olej lub oliwa (może być smakowa) 2-3 ząbki czosnku (może być również suszony) Przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Autor

Patrycja

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasztet, kasza, tarta, cebula, pieczenie, papryka, jajko, pieczarki, mielone, susz, sok, suszone pomidory, bułki, pomidor, pieczywo, imbir, słodkie, pasta, pasty, masło czosnek, mielone pieczarki, pieczeń z mielonego, tarta na słodko

Inne przepisy z Czerwień i błękit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.