Kurczak w panierce owsiano-migdałowej

Kurczak w panierce owsiano-migdałowej

Kurczak w panierce owsiano-migdałowej

Składniki: 3-4 filety z kurczaka sól, mielony pieprz, słodka i ostra papryka, zioła prowansalskie lub włoskie, rozmaryn, suszony czosnek 100 g migdałów (mogą być w płatkach) 150 g płatków owsianych 2 jajka olej do smażenia Płatki owsiane i migdały zmielić w malakserze. Filety umyć, oczyścić z błon, osuszyć, każdą przekroić wzdłużna 2 części, lekko rozbić przez folię. Posypać z obu stron przyprawami, przykryć folią i włożyć na pół godziny do lodówki.  Jajka rozkłócić w miseczce. Na głęboki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.