Eskalopki z indyka w cieście

Eskalopki z indyka w cieście

Eskalopki z indyka w cieście

Zamiast tradycyjnej panierki ciasto naleśnikowe. Bardzo nam smakowało. Eskalopki podałam z domowymi frytkami z piekarnika oraz surówką z buraczków i warzyw z rosołu. Składniki: 8 niewielkich, cienkich kotletów z indyka przyprawa do drobiu olej do smażenia Ciasto: 200-250 g mąki pszennej 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki gazowanej wody 1 duże jajko szczypta proszku do pieczenia szczypta soli i cukru pudru Filety przyprawić z obu stron. Włożyć do lodówki na minimum 1/2 godziny. W misce umieścić wszystkie składnik... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję