Ciasteczka migdałowe

Ciasteczka migdałowe

Ciasteczka migdałowe

Ciasteczka migdałowe z przepisu Doroty robiłam już wielokrotnie w różnych wersjach. Najbardziej smakowały mi te z nadzieniem pomarańczowym . Tym razem zrobiłam wersję megamigdałową, obtaczając ciastka w płatkach migdałów. Tym oto sposobem pozbyłam się nadmiaru zapasów z szafek kuchennych. Ciastka najlepiej smakują zaraz po upieczeniu, potem nieco twardnieją.  Składniki: 2 białka 250 g zmielonych migdałów bez skórek (zmieliłam płatki) ok. 200 g cukru pudru 2 łyżeczki cukru migdałowego 1 łyżka miodu pł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Warto przeczytać

Kiedy upiec pierniczki? Najlepszy czas na pieczenie.

Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.

Czytaj dalej...

Co zrobić, by pierniczki szybciej zmiękły?

Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.

Czytaj dalej...

Autor

Patrycja

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciastka , ciasteczka, orzechy, orzechy włoskie, ciasto, pierniczki, drozdzowka, babeczki, drożdżówki , muffiny, ciasto z orzechami, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto z białek , pierniczki z nadzieniem, ciasto z bezami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, masa do babeczek

Inne przepisy z Czerwień i błękit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.