Ciasteczka jaglano-cytrynowe z migdałami i żurawiną

Ciasteczka jaglano-cytrynowe z migdałami i żurawiną

Ciasteczka jaglano-cytrynowe z migdałami i żurawiną

Nieczęsto u mnie na blogu słodkości ostatnio... ale popełniłam smaczne ciasteczka, dlatego od razu wrzucam przepis na blog... Składniki: 70 g masła (ok. 1/3 kostki) 2 jajka 100 g białej czekolady 1 szklanka płatków jaglanych pół szklanki płatków migdałowych ok 2 szklanki mąki pszennej 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli pół szklanki żurawiny skórka starta z cytryny 1 łyżka soku z cytryny Masło stopić razem z połamaną na kosteczki czekoladą (w kąpieli wodnej lub mikrof... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Warto przeczytać

Kiedy upiec pierniczki? Najlepszy czas na pieczenie.

Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.

Czytaj dalej...

Co zrobić, by pierniczki szybciej zmiękły?

Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.

Czytaj dalej...

Autor

Patrycja

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, cytryna, sok, czekolada, ciasteczka, żurawina, jajko, ciasto, orzechy, biała czekolada, włoska, orzechy włoskie, babeczki, przepisy na pierniczki, muffiny, pierniczki, drożdżówki , drozdzowka, ciasto z orzechami, ciasta z masa, ciasto z masa, ciasteczka z czekolada, lekkie ciasto, ciasto cytrynowe, masa do babeczek

Inne przepisy z Czerwień i błękit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.