Krem z białych warzyw z topinamburem i orzechami pecan

Krem z białych warzyw z topinamburem i orzechami pecan

Pyszny, aksamitny jasny krem. Składniki: 500g topinamburu (odłożyć ze 3 szt. na chipsy) biała cebula ząbek czosnku 2-3 różyczki kalafiora 3-4 średnie ziemniaki obrana cukinia spora pietruszka lub dwie sól ziołowa pieprz 3 łyżki masła (jedną dodajemy na koniec) --> w wersji wegetariańskiej zastępujemy olejem/oliwą olej z orzechów włoskich (lub inny) orzechy pecan lub włoskie 500 ml bulionu warzywnego lub mięsnego Warzywa obieramy i kroimy w niewielkie kawałki. Odkładamy 3 kawałki topinamburu na chipsy. N...

Czytaj dalej na blogu Cytryna&Co.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.