Choć kaszę gryczaną jadam dość często, to muszę przyznać, że pierwszy raz przygotowałam z niej sałatkę, wyszło pysznie i bajecznie kolorowo. Trochę zjadłam na kolację, a resztę zapakowałam do pracy, jak się okazało na drugi dzień była jeszcze lepsza. Składniki: 1 pojedyncza pierś z kurczaka 100 g kaszy gryczanej 1 czerwona papryka 1 średnia cebulka 4 ogórki kiszone 3 łyżki oleju lnianego (lub innego zimno tłoczonego) garść pestek dyni kilka suszonych pomidorów zioła prowansalskie, sól, pieprz olej ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...