Kolorowa sałatka brokułowa

Kolorowa sałatka brokułowa

Kolorowa sałatka brokułowa

  Kolejny pomysł na brokuła, tym razem sałatka z przyjemnie chrupiącą papryką i sosem czosnkowym, która powstała ponieważ nie lubię marnować jedzenia, a brokuł z promocji wymagał szybkiego przerobienia. Jak to mówią potrzeba matką wynalazków, po przeglądzie lodówki znalazłam jeszcze paprykę, fetę i jajka, dorzuciłam kukurydzę, a całość polałam sosem czosnkowym, który nadał sałatce charakteru i posypałam koperkiem, który dodał wiosennej świeżości. Nie miałam zamiaru nawet publikować tego przepisu, bo po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cynamonowe szczęście

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.