Kolejny pomysł na brokuła, tym razem sałatka z przyjemnie chrupiącą papryką i sosem czosnkowym, która powstała ponieważ nie lubię marnować jedzenia, a brokuł z promocji wymagał szybkiego przerobienia. Jak to mówią potrzeba matką wynalazków, po przeglądzie lodówki znalazłam jeszcze paprykę, fetę i jajka, dorzuciłam kukurydzę, a całość polałam sosem czosnkowym, który nadał sałatce charakteru i posypałam koperkiem, który dodał wiosennej świeżości. Nie miałam zamiaru nawet publikować tego przepisu, bo po... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...