Chleb z kminkiem i prażoną cebulką

Chleb z kminkiem i prażoną cebulką

Chleb z kminkiem i prażoną cebulką

Inna wersja tego chlebka. Tym razem wypieczony z mąki żytniej, z dodatkiem suszonej prażonej cebulki oraz kminku. Pachnący, chrupiący, idealny. A przepis bardzo prosty. Polecam. :) Chleb z kminkiem i prażoną cebulką PRZEPIS /na 1 keksówkę/ Temperatura: 210oC (piekarnik gazowy) Czas pieczenia: ok. 1h   Składniki 40 dkg mąki żytniej pytlowej 10 dkg mąki pszennej, typ500 (krupczatka) 3 łyżki siemienia lnianego 3 łyżki sezamu 3 łyżki pestek słonecznika 6 łyżek płatków owsian... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu coolinarnastrefa.blogspot.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
sweetshoop, 11 grudnia 2012 21:33:42

Chylę czoła przed każdym kto piecze chleb! mi się nigdy nie udało. Twój jest piękny! pozdrawiam.

COOLinarna Strefa, 11 grudnia 2012 21:55:26

Trzeba próbować a ten przepis jest idealny na początek. :)

sweetshoop, 18 grudnia 2012 23:03:54

Na pewno spróbuję po świętach, gdy piekarnik odpocznie od słodkich wypieków.

Ewa P., 13 lutego 2014 11:14:02

Wyszedł pyszny!Tylko zamiast krupczatki dałam mąkę chlebową i czas wyrastania i pieczenia standardowy, czyli najpierw godzina, potem pół w formie i pieczenie 30 minut. Wystarczyło :)