Chleb z kminkiem i prażoną cebulką
Chleb z kminkiem i prażoną cebulką
Inna wersja tego chlebka. Tym razem wypieczony z mąki żytniej, z dodatkiem suszonej prażonej cebulki oraz kminku. Pachnący, chrupiący, idealny. A przepis bardzo prosty. Polecam. :)
Chleb z kminkiem i prażoną cebulką
PRZEPIS
/na 1 keksówkę/
Temperatura: 210oC (piekarnik gazowy) Czas pieczenia: ok. 1h
Składniki
40 dkg mąki żytniej pytlowej
10 dkg mąki pszennej, typ500 (krupczatka)
3 łyżki siemienia lnianego
3 łyżki sezamu
3 łyżki pestek słonecznika
6 łyżek płatków owsian... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu coolinarnastrefa.blogspot.com
Autor
coolinarnaStrefa
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pieczenie, mąka, słonecznik, ciasto, susz, chleb, owsiane, cukier, sezam, chleb na drożdżach , proste i szybkie przepisy, płatki owsiane, chleb z ziarnami, proste ciasto
Inne przepisy z coolinarnastrefa.blogspot.com
Dodaj komentarz
sweetshoop,
11 grudnia 2012 21:33:42Chylę czoła przed każdym kto piecze chleb! mi się nigdy nie udało. Twój jest piękny! pozdrawiam.
COOLinarna Strefa,
11 grudnia 2012 21:55:26Trzeba próbować a ten przepis jest idealny na początek. :)
sweetshoop,
18 grudnia 2012 23:03:54Na pewno spróbuję po świętach, gdy piekarnik odpocznie od słodkich wypieków.
Ewa P.,
13 lutego 2014 11:14:02Wyszedł pyszny!Tylko zamiast krupczatki dałam mąkę chlebową i czas wyrastania i pieczenia standardowy, czyli najpierw godzina, potem pół w formie i pieczenie 30 minut. Wystarczyło :)
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję