Chleb orkiszowo-pełnoziarnisty (z garnka)

Chleb orkiszowo-pełnoziarnisty (z garnka)

Chleb orkiszowo-pełnoziarnisty (z garnka)

Bardzo smaczny, nieskomplikowany przepis na chleb, zrobiony na bidze (tj. zaczyn przygotowujemy na ok. 12-14 h przed planowanym pieczeniem chleba). Niech to jednak nie odstrasza bo wykonanie bigi sprowadza się do wymieszania mąki, wody i drożdży w misce, ot co. :) Zastosowałam tutaj również metodę pieczenia w garnku żeliwnym, dzięki czemu chleb ma grubą i chrupiącą skórkę. Nie wiem dlaczego tak rzadko piekę chleby... ;) Chleb orkiszowo-pełnoziarnisty (z garnka)PRZEPIS{Ken Forkish "Flour water salt yeast... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu coolinarnastrefa.blogspot.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Bąk, 11 listopada 2013 23:34:18

musi byc pyszny:)

CookingByFaksiu., 12 listopada 2013 00:26:06

czemu jeszcze nie robiłam chleba!? czyżby ze strachu?:)