Chleb orkiszowo-pełnoziarnisty (z garnka)
Chleb orkiszowo-pełnoziarnisty (z garnka)
Bardzo smaczny, nieskomplikowany przepis na chleb, zrobiony na bidze (tj. zaczyn przygotowujemy na ok. 12-14 h przed planowanym pieczeniem chleba). Niech to jednak nie odstrasza bo wykonanie bigi sprowadza się do wymieszania mąki, wody i drożdży w misce, ot co. :) Zastosowałam tutaj również metodę pieczenia w garnku żeliwnym, dzięki czemu chleb ma grubą i chrupiącą skórkę. Nie wiem dlaczego tak rzadko piekę chleby... ;)
Chleb orkiszowo-pełnoziarnisty (z garnka)PRZEPIS{Ken Forkish "Flour water salt yeast... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu coolinarnastrefa.blogspot.com
Autor
coolinarnaStrefa
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pieczenie, mąka, ciasto, chleb, mąka orkiszowa, słonecznik, susz, pestki dyni i słonecznika, lekka, sezam, dynia, lekkie ciasto, ciasto orkiszowe, chleb na drożdżach , dynia pieczona, lekkie dania
Inne przepisy z coolinarnastrefa.blogspot.com
Dodaj komentarz
Justyna Bąk,
11 listopada 2013 23:34:18musi byc pyszny:)
CookingByFaksiu.,
12 listopada 2013 00:26:06czemu jeszcze nie robiłam chleba!? czyżby ze strachu?:)