Bardzo smaczne i zdrowe bułeczki razowe. W przepisie wykorzystałam mąkę orkiszową pół na pół z mąką pszenną. Można zamiast mąki orkiszowej dodać mąkę żytnią lub inną swoją ulubioną. Polecam. Bułeczki z pestkami dyni PRZEPIS /na 10 sztuk/ Temperatura piekarnika: 200oC Czas pieczenia: 40 min. Składniki 300g mąki orkiszowej razowej, typ 1850 300g mąki pszennej, typ 550 30g świeżych drożdży/2 łyżeczki drożdży instant 60g roztopionego masła 250ml ciepłej wody 0,5 łyżki soli 100g pestek z... czytaj dalej...
Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...wyglądają uroczo :) takie domowe bułeczki są pyszne, ja rzadko piekę bo zawsze sie kończu tym, że zjadam ich bardzo dużo ;)
ja zawsze dlatego piekę z 0,5 kg mąki (albo częśc bułeczek zamrażam). A wyrzuty sumienia są mniejsze kiedy wiemy z jakich składników nasze pieczywko się składa (tutaj mąka razowa), zero spulchniaczy itp. ;)
Witam :)Nominuję Twojego bloga do Liebster Blog Award :) Szczegóły tutaj http://oszczedzaniegotowanie.blogspot.com/2012/11/liebster-blog-po-raz-drugi-i-dzien-bez.html
Witaj, miło mi zaprosić Cię do zabawy:http://vegarnkowo.blogspot.com/2012/11/liebster-blog.htmlPozdrawiam.SUPER BUŁECZKI!