Przepis na : obiad
Szybki sosik w jesiennych klimatach. Z leśnymi grzybami, dynią i zieloną soczewicą. Gotowany w bulionie lub na wodzie, na koniec zabielany śmietanką. Do jego przygotowania możecie użyć zarówno świeżych jak i mrożonych grzybów (polecam prawdziwki). Sprawdzą się także grzybki suszone, których dodajemy mniejszą ilość i które wcześniej należy namoczyć. Z dodatków sprawdzą się gotowane ziemniaczki lub ryż. Pasuje też mizeria z ogórków. SKŁADNIKI / 4 PORCJE 300 g dyni (użyłam hokkaido) 150 g grzybów świeżych l... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...