Moja najlepsza marmurkowa babka. Wilgotna, czekoladowa i długo utrzymująca świeżość. Na pewno nie zabraknie jej na moim wielkanocnym stole w tym roku! Składniki: - 100 g miękkiego masła - 100 g ciemnej gorzkiej czekolady - 0,5 szklanki mleka - 1/3 szklanki śmietany 12% lub jogurtu naturalnego - 3/4 szklanki cukru - 1,5 szklanki mąki - 2 jajka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Miękkie masło utrzeć z cukrem na białą masę,cały czas miksując dodawać po 1 jajku. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Do utartego masła... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...