Lubicie topinambur? Ja pierwszy raz spróbowałam go jakieś 3 lata temu i mi bardzo zasmakował. Smakuje jak świeże, mokre pestki słonecznika :) Spróbowałam zrobić z niego krem i oto wyszedł. Podany z niesolonymi pestkami pistacji - niebo w gębie ! Składniki (na 2 porcje): - 250g topinamburu - 100g ziemniaków - 0,5 średniej cebuli - 1 łyżka masła - 1 łyżeczka soku z cytryny - woda/bulion warzywny - pistacje niesolone - szczypta gałki muszkatołowej - sól, pieprz Topinambur, cebulę i ziemniaki obrać. Przygotowanie w ... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...