Jagodzianki, bułka z jagodami

Jagodzianki, bułka z jagodami

Jagodzianki, bułka z jagodami

Moje pierwsze w życiu, własnoręcznie robione jagodzianki. Pyszne, miękkie i wypełnione po brzegi jagodami. Coś pysznego. Idealne na trwający sezon jagodowy. Ciasto na bułeczki jest delikatne w smaku i rozpływa się w ustach. Chyba na jakiś czas zostanę przy tym przepisie. Składniki: (na ok 10 sporej wielkości jagodzianek): – 550g mąki pszennej – 250 ml mleka (50 ml do zaczynu, 200 ml do ciasta) – 200 g masła – 2 jajka – 30 g drożdży (świeżych) – 5 łyżek cukru – laska w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu CookYourself

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.