Składniki, około 24 sztuki: 400 g mąki pszennej typ 500 5 jajek 2 szklanki startej na małych oczkach marchewki 1 szklanka oleju roślinnego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki przyprawy piernikowej 1/3 szklanki brązowego cukruLukier: 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki wyciśniętego soku z cytryny płatki migdałowe do dekoracji Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Marchewkę obrać i zatrzeć na tarce o małych oczkach. Wszystki... czytaj dalej...
Jestem zalataną architekt, która kocha gotować. Na co dzień gotuję dla siebie i chłopaka a teraz chcę podzielić się moimi pomysłami z Wami. Z racji mojego zawodu bardzo zwracam uwagę na otaczający nas świat więc na blogu będę przemycać treści związane z przedmiotami, które w kuchni są użyteczne ale też cieszą oko. Zapraszam Was wszystkich do mojego świata ;)