Cudowne odkrycie! Zakochałam się w tym dżemie, a w zasadzie sosie z pomidorów - nie ważne jakiego użyję określenia - smak zachwyca. Jest idealnie zbilansowany- odrobinę słodki na początku, pikantny i miło rozgrzewający przełyk na końcu. C harakteru i specyficznego smaku nadaje ocet balsamiczny i imbir. A wszystko dzięki temu, że miałam sporą nadwyżkę pomidorów ze wsi i chciałam uratować je przed zmarnowaniem. Muszę przyznać, że najlepsze cudeńka wychodzą mi podczas prób uchronienia moich zapasów przed haniebnym... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...