Przepis na : obiad
Filety z kurczaka w sosie truflowym ze szparagami, są zaprzeczeniem tego, że w sprawie połączenia kurczaka i szparagów, powiedziano już wszystko. Sos śmietanowy zmieniłam za sprawą pasty truflowej w nieziemsko pyszny dodatek do kurczaka i szparagów. Ja jadam to danie bez dodatków, ale bardzo dobrze będzie smakować z makaronem lub ryżem. Składniki: 600 g filetów z piersi kurczaka 1/2 pęczka zielonych szparagów 2 duże ząbki czosnku 1-2 łyżki oliwy z oliwek 300 g śmietany 18% 2 łyżeczki pasty trufl... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Na blogu Codziennik Kuchenny dzielę się pasją do kulinariów.