Sis kebab jagnięcy

Sis kebab jagnięcy

Sis kebab jagnięcy

Kebab to niezwykle popularne danie. Kebab wywodzi się z Bliskiego Wschodu i może być zrobiony praktycznie z każdego rodzaju mięsa. Sis kebab to mięso grillowane na szpadce/szaszłyku. Mięso może być pokrojone na kawałki lub zmielone i następnie nadziane lub oblepione na szpadkę. Tradycyjnie mięso jest grillowane nad rozżarzonymi węglami. Sis kebab wywodzi się czasów, gdy Turcy byli ludem wędrownym i migrowali z dalekich stepów Azji na tereny dzisiejszej Anatolii około VII wieku naszej ery. Podczas tych wędrówe... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienne Gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję