Na niedzielne śniadanie chciałabym Wam zaproponować pyszne, pulchne placuszki z dymką i chili. Są idealne jako przystawka, przekąska lub danie główne. Polubi je każdy, nawet zagorzały mięsożerca. Wraz ze mną placuszki te przygotowały: Panna Malwinna , Justinka i Joasia . Składniki: 2 duże jajka 150ml mleka 65g masła 100g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia pęczek szczypioru pokrojony w cienkie plasterki 1-2 czerwone papryczki chili drobno posiekane 2 łyżki świeżej kolendry posiekanej 0,5 łyżeczki ... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...