Mizeria po persku

Mizeria po persku

Mizeria po persku

Mizeria po persku to odpowiednik polskiej mizerii. Tego typu danie ze świeżego ogórka z dodatkiem jogurtu znane jest w wielu krajach, różni się tylko nazwą w Polsce to mizeria, w Grecji tzatziki , a w Turcji cacik . Perska wersja mizerii ( Maast' O Kbiar ) różni się od innych dodatkiem rodzynek i muszę przyznać, że dzięki temu wiele zyskuje i jest niezwykle smaczna! Mizeria po persku idealnie sprawdzi się do wszelkiego typu dań z grilla, a w szczególności do perskiego kebaba z kurczaka . Mizeria po persku musi by... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienne Gotowanie

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Dieta Daniela

Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.

Czytaj dalej...

Mity. Dlaczego nie łączyć pomidora z ogórkiem?

Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.