Przepis na : obiad
Ryba po persku – mahi hasho to kolejne danie kuchni perskiej, które bardzo lubię. Jem ryby przynajmniej 2 razy w tygodniu i lubię je jeść na przeróżne sposoby. Ryba po persku to dorsz pod szpinakową pierzynką. Jest przesmaczny! Bardzo aromatyczny i soczysty! Lubię przyrządzać rybę na obiad , ponieważ jest to szybkie danie. Ryba nie wymaga długiego gotowania. Wręcz odwrotnie! Kilka minut na patelni i już jest gotowa! Podobnie jest ze szpinakową pierzynką. Najpierw smażę cebulę, a potem dodaję świeży s... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.
Czytaj dalej...Molekularny biolog z wykształcenia, kulinarna blogerka z zamiłowania