Pieczony łosoś ze szparagami to klasyczne danie na obiad o tej porze roku. Łosoś, bogaty w kwasy omega-3 i białko, połączony z delikatnymi, lekko chrupiącymi szparagami, tworzy smaczny duet. To danie jest proste i szybkie w przygotowaniu. Zarówno łosoś jak i szparagi potrzebują kilka minut w dobrze nagrzanym piekarniku. Jeśli macie piekarnik z funkcją grilla to jest to dodatkowe udogodnienie w przygotowaniu tego pysznego dania na obiad. Pyszna harmonia – delikatny łosoś, szlachetne szparagi Łosoś to moja u... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.
Czytaj dalej...Molekularny biolog z wykształcenia, kulinarna blogerka z zamiłowania