Chrupiące ślimaki z ciasta filo z tofu i zielenizną
Chrupiące ślimaki z ciasta filo z tofu i zielenizną
Pokazywałam Wam ostatnio kokilki z ciasta filo, ponieważ zostało mi sporo arkuszy a powinno się je wykorzystać w ciągu tygodnia od otwarcia postanowiłam przygotować z niego jeszcze kilka potraw :) Najbardziej popularne w internecie jest ciasto filo nadziewane szpinakiem i fetą, zawinięte w eleganckiego ślimaka. Bardzo mi się spodobały, dlatego postanowiłam zrobić swoją wegańską wersję. Składniki (na 2 ślimaki - po 1 na osobę): - 2 płaty ciasta filo, - 1 tofu naturalne (180 g), - 2 szklanki umytej porwanej lub po... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Co na wege obiad?
Autor
edysqa
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, obiad, kokosowe, ser feta, wegańskie, śniadanie, buraki, feta, pączki, szpinak, śniadania, burak, kolacja, ciasto kokosowe, ciasto z bezami, ciasto na zimno, pyszne ciasto, pączki pieczone, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, pieczone buraki, pieczony burak
Inne przepisy z Co na wege obiad?
Dodaj komentarz