Chrupiące ślimaki z ciasta filo z tofu i zielenizną

Chrupiące ślimaki z ciasta filo z tofu i zielenizną

Chrupiące ślimaki z ciasta filo z tofu i zielenizną

Pokazywałam Wam ostatnio kokilki z ciasta filo, ponieważ zostało mi sporo arkuszy a powinno się je wykorzystać w ciągu tygodnia od otwarcia postanowiłam przygotować z niego jeszcze kilka potraw :) Najbardziej popularne w internecie jest ciasto filo nadziewane szpinakiem i fetą, zawinięte w eleganckiego ślimaka. Bardzo mi się spodobały, dlatego postanowiłam zrobić swoją wegańską wersję. Składniki (na 2 ślimaki - po 1 na osobę): - 2 płaty ciasta filo, - 1 tofu naturalne (180 g), - 2 szklanki umytej porwanej lub po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Co na wege obiad?

Autor

edysqaedysqa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, obiad, kokosowe, ser feta, wegańskie, śniadanie, buraki, feta, pączki, szpinak, śniadania, burak, kolacja, ciasto kokosowe, ciasto z bezami, ciasto na zimno, pyszne ciasto, pączki pieczone, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, pieczone buraki, pieczony burak

Inne przepisy z Co na wege obiad?

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.