Jajeczne kotleciki

Jajeczne kotleciki

Jajeczne kotleciki

Przepis na : obiad

Składniki: 8 jajek ugotowanych na twardo 2 jajka surowe 2 bułki kajzerki- namoczone w ciepłej wodzie i odsączone 3 ząbki czosnku 1/2 natki pietruszki - posiekanej pęczek koperku - posiekany 7 łyżek bułki tartej Przygotowanie: Ugotowane i ostudzone na twardo jajka obieramy i ucieramy na tarce o dużych oczkach. Do nich dodajemy resztę składników i mieszamy. Formujemy jak na kotleciki mielone i obtaczamy w bułce tartej. Smazymy na rozgrzanej patelni z oliwą. Smacznego !!! czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ClauditteMissCooking

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Autor

Klaudia Leszczyńska-WachnikKlaudia Leszczyńska-Wachnik

Absolwentka Turystyki i Rekreacji. Z wykształcenia Manager Turystyki Międzynarodowej. Prywatnie mamusia Gabriela. Syn mój może i posiada anielskie imię natomiast temperament to dziecko ma iście szatański. Kuchnia to miejsce gdzie rozwijam swoje pasje. Coraz częściej do nauki gotowania zachęcam syna. Mój syn prawdopodobnie będzie miał najpiękniejsze kanapki w szkole !!!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, bułki, mielone, koperek, obiad

Inne przepisy z ClauditteMissCooking

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.