Polędwica w sosie porzeczkowym z puree marchewkowo-ziemniaczanym

Polędwica w sosie porzeczkowym z puree marchewkowo-ziemniaczanym

Polędwica w sosie porzeczkowym z puree marchewkowo-ziemniaczanym

Przepis na : obiad

Składniki: schab w kawałku jogurt naturalny (ok 2 łyżki) 1 łyżka miodu kilka ząbków czosnku sól pieprz sok z cytryny tymianek natka pietruszki Przygotowanie: Składniki na marynatę mięszam ze sobą i dokładnie smaruję nią schab. Zawijam w folię spożywczą i okdładam na ok. godzinę do lodówki. Piekę ok 40 minut w zamkniętym naczyniu żaroodpornym. Kroję na kawałki i podaję z puree z ziemniaków i marchewki i sosem porzeczkowym. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cinnamonandmintfood

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.