Przeglądałam blog-Zufikowo i natknęłam się na przepis na piernik z dodatkiem dyni. Postanowiłam sprawdzić w praktyce jak to ciasto smakuje i po raz kolejny Zuzka mnie nie zawiodła. Ciasto jest puszyste, pięknie wyrasta i nieziemsko smakuje. Po mimo zmniejszonej ilości cukru i tak jest bardzo słodkie i to jedyny minus (pominąć posypanie ciasta kakao z cukrem pudrem :D) Zuziu, dziękuję za wspaniały przepis :) Składniki: 1 3/4 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1... czytaj dalej...
Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.
Czytaj dalej...Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.
Czytaj dalej...