Włosko szpajza (Tiramisu)

Włosko szpajza (Tiramisu)

Włosko szpajza (Tiramisu)

Przepis na : deser

Na zicher1 je blank2 mało ludzi, kerzy3 niy wiōm4, co to je za maszkyt. Siedym składnikōw, a kołżdy5 i tak to robi trocha po swojymu. Choć [...] Artykuł Włosko szpajza (Tiramisu) pochodzi z serwisu Chop w kuchni . czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Chop w kuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Autor

chopwkuchnichopwkuchni

Dzień dobry, mój blog jest pisany po śląsku, choć nie oznacza to, że znajdują się tam tylko przepisy z Kuchni Śląskiej. Jeżeli masz poczucie humoru i lubisz dobre jedzenie, na pewno znajdziesz tam coś dla siebie :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tiramisu, desery, deser, likier, mascarpone, biszkopt

Inne przepisy z Chop w kuchni