Chleb razowy pszenno-żytni

Chleb razowy pszenno-żytni

Chleb razowy pszenno-żytni

Chleb razowy pszenno-żytni to moje pierwsze podejście do chlebów na zakwasie. Zdecydowanie polecam osobom zaczynającym swoją przygodę z zakwasem. Instrukcję przygotowania zakwasu żytniego znajdziecie tutaj . Chleb razowy pszenno-żytni 2018-02-28 11:32:44 Z podanej proporcji uzyskałam 2 bochenki o wadze około 700 g każdy. Zapisz przepis Drukuj przepis Zakwas 150 g dojrzałego zakwasu żytniego 150 g wody 150 g mąki żytniej razowej Gotowe ciasto 450 g mąki pszennej typ 650 230 g mąki pszennej razowej 430 g wod... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Chlebki.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.