Chrupiący chleb z bio mąki

Chrupiący chleb z bio mąki

Chrupiący chleb z bio mąki

Dzisiaj Światowy Dzień Chleba. Polecam każdemu domowy wypiek chleba.  Do 1 kg mąki dosypujemy 1 łyżkę soli, następnie dodajemy dwa ugotowane i rozgniecione  ziemniaki  i razem mieszamy łyżką. W osobnej misce przygotowujemy zaczyn z 2 szklanek  ciepłej wody, 50 g drożdży, łyżki cukru i 4 łyżek mąki... przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Po 10-15 minutach zaczyn wyrośnie, wówczas dolewamy go do pozostałych produktów. Wyrabiamy ciasto, tak żeby odchodziło od ręki i od miski. Jak jest ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu chleba naszego

Autor

Dariusz PodlasekDariusz Podlasek

Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, ciasto, ziemniaki, chleb z ziarnami, chleb mieszany, chleb na drożdżach , pieczone ziemniaki

Inne przepisy z chleba naszego

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.