Chleb paprykowy

Chleb paprykowy

Chleb paprykowy

Dobry paprykowo-pszenny chleb, to smaczny wypiek dla każdego, kto lubi swojskie pieczywo. 1kg mąki typ 650 przesiewamy do miski, dosypujemy 1 łyżkę soli i mieszamy. W drugiej misce robimy zaczyn z 2 szkl. ciepłej wody, 1 łyżki cukru, 50 g drożdży, 4 łyżek mąki.    Zaczyn przykrywamy na 10 min. do czasu gdy wyrośnie, potem dolewamy go do mąki z solą. Dodatkowo dosypujemy czubatą łyżkę papryki, dolewamy 3-5 łyżek oleju i 3-4 łyżki octu. Wszystko dokładnie mieszamy i potem wyrabiamy ręcznie na jednolitą mas... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu chleba naszego

Autor

Dariusz PodlasekDariusz Podlasek

Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, ciasto, pieczywo, ciasta z masa, chleb mieszany, chleb na drożdżach

Inne przepisy z chleba naszego

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.