Zupa z fasolki szparagowej po rumuńsku

Zupa z fasolki szparagowej po rumuńsku

Zupa z fasolki szparagowej po rumuńsku

· wywar warzywny 1,5 L · fasolka szparagowa 30 dag · marchew 1 szt · seler 1/4 szt · papryka czerwona 2-3 str · kalafior 15 dag · tłuszcz · pomidory 2 szt · mąka pszenna 1-2 łyżki · sól · przyprawa do zup · czarny pieprz mielony  Fasolkę oczyścić, opłukać, odciąć końce, pokrajać na kawałki dłg 2-3 cm. Marchew, seler i paprykę oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, podsmażyć, włożyć do wywaru razem z fasolką i opłukanym, rozdrobnionym kalafiorem, ugotować. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Camilla w kuchni

Autor

kamila2402

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fasolka, zupa, papryka, kalafiorem, seler, mielone, kalafior, marchewka, fasolka szparagowa, zupa warzywna, zupa z selera

Inne przepisy z Camilla w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.