Kurczak cytrynowo-bazyliowy z puree z groszku

Kurczak cytrynowo-bazyliowy z puree z groszku

Kurczak cytrynowo-bazyliowy z puree z groszku

Przepis na : obiad

Aromatyczna pierś z kurczaka z mozzarellą, czosnkiem, cytryną i bazylią, podawana z puree z groszku i ziemniaków. 2 filety z piersi kurczaka sok z połowy cytryny skórka otarta z połowy cytryny i/lub limonki 1 kula mozzarelli sól 3 ząbki czosnku kilka liści bazylii łyżka masła Puree z groszku: 4 średnie ziemniaki 240 g (puszka) groszku sól Piersi z kurczaka oczyścić. Każdą z piersi przekroić na dwie mniejsze części a następnie naciąć wzdłuż włókien tworząc kieszonkę. Natrzeć solą, wyciśniętym czosnkiem i so... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bullio

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

BullioBullio

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

cytryna, pierś, piersi, groszek, kurczak, puree, ziemniaki, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, mięso, kurczak z cytryną, kurczak z czosnkiem, dania obiadowe, obiad, filet z kurczaka, masło czosnek, ziemniaki zapiekane, dania z piersi kurczaka, dania z kurczakiem, zapiekany kurczak

Inne przepisy z Bullio

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.