Oooooostre papryczki w słoiku.

Oooooostre papryczki w słoiku.

Oooooostre papryczki w słoiku.

  Będąc na bazarku zauważyłam miłego Pana z ziemniakami, cukiniami, pomidorami, ogórkami... i! ostrymi papryczkami (8zł za 1 kg!) - od razu kupiłam kilogram. Potem chwila w internecie, znalazłam przepis i dalej jazda! Krojenie papryczek - tragedia, po 1/3 zastanawiałam się czy nie włożyć ich całych do słoika. Końcowo uznałam, że pokrojone wyglądają lepiej i dzielnie dobrnęłam do końca z pomocą M. Składniki: 3 szklanki wody  2,25 szklanki octu 12 łyżek cukru 6 łyżek soli 1 kg ostrych pa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Brzuszki Łakomczuszki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.