Przepis na… – oliwki faszerowane i o oliwkach słów kilka

Przepis na… – oliwki faszerowane i o oliwkach słów kilka

Przepis na… – oliwki faszerowane i o oliwkach słów kilka

Ostatnio na naszej stronie opisywaliśmy Wam oryginalną włoską oliwę z oliwek. Dziś kilka słów o owocach dzięki którym powstał ten wyborny produkt. Kiedy dojrzewają przybierają różne kolory. Zielony, następnie żółty, fioletowy, aż w końcu osiągają piękną, głęboką czarną barwę. W tym momencie ich miąższ staje się miękki. Jest to stopniowy i powolny proces, zwłaszcza w tych miejscach gdzie nasłonecznienie jest mniejsze. W ostatnim stadium jakie osiągają oliwki miąższ staje się lżejszy i marszczy się. Własnie dla... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Ton Italia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.