Panini al latte – jak wybrać najlepsze włoskie bułeczki?

Panini al latte – jak wybrać najlepsze włoskie bułeczki?

Panini al latte – jak wybrać najlepsze włoskie bułeczki?

Włoskie bułeczki maślane ( panini al latte ) to często wybierane pieczywo śniadaniowe, smaczne i wygodne w przechowaniu, o wyjątkowo długim terminie przydatności. Należy jednak pamiętać, że bułeczki te nie mogą być porównywane z tradycyjnym pieczywem i stanowią jego sztuczny ekwiwalent. Wybierając panini al latte powinniśmy uważnie przyjrzeć się etykiecie. Dobrze jeżeli podany jest na niej rodzaj mąki oraz określona kategoria jajek. Zwróćmy uwagę czy użyto mleka w proszku i w jakiej ilości (standardowo ok. 1,5%... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Ton Italia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.