Ragoût z kurczakiem i pieczarkami
Ragoût z kurczakiem i pieczarkami
W szerszym sensie ragoût może się odnosić do wszelkich potraw wykonanych z produktów rozdrobnionych w różnym stopniu i duszonych w sosie, podawanych jako samodzielne danie, dodatek lub rodzajgęstego sosu.Wyróżnia się dwa podstawowe rodzaje ragoût — brązowe i białe. Brązowe robi się z mięsa wstępnie zarumienionego z dodatkiem mąki przez smażenie w tłuszczu; białe przez gotowanie mięsa w białym sosie na podstawie jasnego wywaru mięsnego lub warzywnego, zagęszczan... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty
Autor
Małgorzata Kwiatkowska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pieczarki, kurczak, kurczak z pieczarkami, sosy, marchewka, mięso, pierś, por , piersi, grzyby, pieczywo, dania z kurczakiem, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, danie jednogarnkowe, sos mięsny, pieczarki w sosie, sos do kurczaka, potrawy z kurczaka, mięso duszone, gotowany kurczak, piersi z kurczaka w sosie z pora, dania mięsne, dania z piersi kurczaka
Inne przepisy z Bon Appetit Małgorzaty
Dodaj komentarz