Ciasto Cytrynowe z Lukrem Mandarynkowym

Ciasto Cytrynowe z Lukrem Mandarynkowym

Ciasto Cytrynowe z Lukrem Mandarynkowym

Lubimy ciasta cytrynowe. To ma wyjątkowo wyczuwalny smak cytryny. Takie lekko orzeźwiające ciasto. Oryginalny przepis pochodzi z Moje Wypieki. Autorka użyła masła, ja zaryzykowałam z olejem kokosowym, ciasto wyszło fajne, z lekką nutą kokosową. Składniki: 140 g oleju kokosowego Biooil ( w postaci stałej) - (w oryginalnym przepisie było 180 g masła) 150 g  drobnego cukru do wypieków 3 duże jajka 2 cytryny (skórka otarta i wyciśnięty sok) 160 g zmielonych migdałów 2 łyżeczki proszku do p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blondynka Gotuje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Autor

BlondynkaGotujeBlondynkaGotuje

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciasto cytrynowe, lukier , likier, pieczenie, lekka, cytryna, kokosowe, cukier, ciasto kokosowe, cukier puder, mąka, lekkie ciasto, fajne ciasta, babeczki, babki, królik, jajko, wielkanoc, babka cytrynowa, ciasto z masa, ciasta z masa, sok cytrynowy, masa do babeczek

Inne przepisy z Blondynka Gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.