Rogaliki półfrancuskie z jabłkami Kruche i delikatne rogaliki z pysznym jabłkowym nadzieniem. Ciasto jest bardzo przyjemne w wyrabianiu, gładkie i aksamitne, nie trzeba odkładać go do wyrośnięcia, dzięki czemu rogaliki szybko się robi, wystarczy zagnieść wszystkie składniki i gotowe. Składniki: Ciasto: 50g świeżych drożdży 300g śmietany 18% (kwaśnej) 4 szklanki mąki pszennej 200g masła 2 żółtka 1 pełna łyżka cukru pudru szczypta soli Nadzienie: 4-5 jabłek 3 łyżki cukru Dodatkowo: 2 łyżki masła ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...