Rogaliki krucho-drożdżowe z nadzieniem jabłkowo-cynamonowym

Rogaliki krucho-drożdżowe z nadzieniem jabłkowo-cynamonowym

Rogaliki krucho-drożdżowe z nadzieniem jabłkowo-cynamonowym

Rogaliki krucho-drożdżowe z nadzieniem jabłkowo-cynamonowym Aromatyczne i przepyszne. Podczas pieczenia tych rogalików w całym domu magicznie pachnie pieczonym jabłkiem i cynamonem.       Składniki: Ciasto 40g świeżych drożdży 1 łyżka cukru 3 szklanki mąki pszennej 200g masła 2 jajka szczypta soli pół szklanki kwaśnej śmietany 18% Nadzienie: 5 jabłek 3 łyżki cukru 1 łyżka cynamonu Dodatkowo: 2 łyżki masła 1 jajko cukier trzcinowy do posypania rogalików       *** Przygotowujemy n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.