Przepis na : obiad
Potrawka z młodej kapusty z ziemniaczkami i boczkiem Pyszne i aromatyczne danie, którego przygotowanie zajmuje niecałe pół godzinki. Rumiane ziemniaczki, chrupiący boczek i soczysta młoda kapustka, to połączenie wprost idealne! Polecam :)) Składniki: 5-6 większych młodych ziemniaczków 1 cebula 30 dkg boczku wędzonego 1 główka młodej kapusty pęczek koperku 1/4 szklanki bulionu lub wody sól i pieprz *** Ziemniaki myjemy i dokładnie szorujemy lub obieram ze skórki. Kroimy w... czytaj dalej...
Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...