Placki po węgiersku

Placki po węgiersku

Placki po węgiersku

Placki po węgiersku Wbrew nazwie jest to danie polskie, a nie węgierskie. Składa się ono z dwóch głównych elementów: chrupiącego, rumianego placka ziemniaczanego i aromatycznego gulaszu. Całość tworzy pyszny i pełnowymiarowy obiad. Usmażone placki przekłada się gorącym gulaszem i podaje przyozdobione keksem gęstej kwaśnej śmietany.     Składniki: Gulasz z tego przepisu (klik) Placki ziemniaczane: ok 1 kg ziemniaków 1 cebula 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej szczypta soli olej do smażenia Dodatkowo: g... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.