Placek drożdżowy z całymi truskawkami

Placek drożdżowy z całymi truskawkami

Placek drożdżowy z całymi truskawkami

Placek drożdżowy z całymi truskawkami Idealny deser na lato, który łączy w sobie puszystość drożdżowego ciasta, soczystość świeżych truskawek i chrupkość słodkiej kruszonki. Ciasto jest sycące, ale jednocześnie lekkie i orzeźwiające. Doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.     Składniki: 30g świeżych drożdży 400g mąki 80g cukru 3/4 szklanki ciepłego mleka 4 żółtka jaj 100g miękkiego masła KRUSZONKA: 70g mąki 3 łyżki cukru 40 g zimnego masła DODATKOWO: ok 0,5 kg małych truskawek   &nbs... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.